به گزارش تیتر خبر، نشست خبری چهاردهمین سالگرد تاسیس صندوق توسعه ملی صبح امروز (شنبه 15 مهر) با حضور اهالی رسانه و خبرنگاران برگزار شد. مهدی غضنفری در این نشست با اشاره به توسعه ابزارها، توسعه کسب و کار، گفت: طراحی مدل جدید سرمایه گذاری I-HOP، توجه به سرمایهگذاری، وصول مطالبات و اطلاع رسانی مهمترین سرفصلهای جاری صندوقها […]
به گزارش تیتر خبر، نشست خبری چهاردهمین سالگرد تاسیس صندوق توسعه ملی صبح امروز (شنبه 15 مهر) با حضور اهالی رسانه و خبرنگاران برگزار شد.
مهدی غضنفری در این نشست با اشاره به توسعه ابزارها، توسعه کسب و کار، گفت: طراحی مدل جدید سرمایه گذاری I-HOP، توجه به سرمایهگذاری، وصول مطالبات و اطلاع رسانی مهمترین سرفصلهای جاری صندوقها هستند. صندوق توسعه ملی در ۱۴ سال گذشته صرفا متکی به تسهیلات بود اما متاسفانه به دلیل نرخ بالای نکول، در جهت توسعه ابزارها گام برداشتیم.
او ادامه داد: در حوزه توسعه کسب و کارها، کمتر صندوق در حوزه نفت و گاز و هوش مصنوعی حضور داشته است. د. حال حاضر صندوق دپارتمانی دارد که طرحهای این حوزه را به طور تخصصی مطالعه میکنند و در صورت توجیه، در این طرحها با ابزارهای خود مشارکت میکند.
رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی تاکید کرد: در حوزه سرمایه گذاری، منظور هیچگاه بنگاهداری نیست بلکه هدف این است سهمی از سود محصول در اختیار صندوق قرار گیرد. با این اقدام از ریسکهای تسهیلات فاصله میگیریم.
غضنفری ادامه داد: طرحهای مفصلی هم در حوزه ناترازی در حوزه نفت و گاز در دستور کار است.
علیرضا صالح عضو هیأت عامل صندوق توسعه ملی نیز در ادامه با اشاره به جزئیات «منابع و مصارف» گفت: در مجموع صندوق توسعه ملی از سال ۸۹ تاکنون ۱۶۲ میلیارد دلار ورودی داشته است که این منابع درصدی از فروش نفت و فراوردهها،
۵۰ درصد از موجوی مانده تسهیلات صندوق توسعه ملی در پایان هر سال، سود فعالیتهای عملیاتی شامل تسهیلات و سپردهگذاریهای ارزی و سود حاصل از مانده موجودیهای صندوق نزد بانک مرکزی هستند.
به گفته صالح، از این ۱۷۲ میلیارد دلار، از ابتدای تاسیس صندوق تا پایان اذرماه ۱۴۰۳، مبلغ ۱۶۳ میلیارد و ۱۶۷ میلیون دلار منابع حاصل از صادرات نفت خام بوده است.
عضو هیأت عامل صندوق توسعه ملی با اساره به جزئیات «مصارف» صندوق نیز گفت: در حوزه مصارف دولتی و حاکمیتی بر اساس قوانین و مجوزهای خاص ۹۶ میلیارد دلار پرداخت شده است. در طول ۱۴ سال گذشته، برای سرمایهگذاری در بخشهای غیردولتی، نهادهای عمومی غیردولتی، تعاونیها و بخش خصوصی ۲۹٫۳ میلیارد دلار تسهیلات پرداخ شده است.
صالح همچنین درباره سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی صندوق افزود: در سنوات اخیر صندوق توسعه ملی وارد عرصه سرمایه گذاری شده که ۶۷ میلیون دلار در حوزه خارجی و ۲۰۰ میلیون دلار در حوزه خارجی بوده است.
عضو هیأت عامل صندوق توسعه ملی گفت: در حال حاضر مانده موجودی صندوق توسعه ملی ۲۹٫۸ میلیارد دلار است که با در نظر گرفتن تعهدات جاری، کل مانده موجودی صندوق ۱۰-۱۱ میلیارد دلار است.
منبع اکوایران