معاملهگران با مواضع طرف ایرانی، سکوت آمریکاییها و عصبانیت اسرائیلیها نسبت به مذاکرات خوشبینتر شدند و قیمتها در بازار طلا و ارز همچنان ریزشی دنبال شدند. در معاملات پشت خطی بعد از مواضعی که توسط رسانههای آمریکایی از دور دوم مذاکرات منتشر شد بازار را فروشنده کرد. اولین بازاری که بعد از مواضع رسانههای آمریکایی […]
معاملهگران با مواضع طرف ایرانی، سکوت آمریکاییها و عصبانیت اسرائیلیها نسبت به مذاکرات خوشبینتر شدند و قیمتها در بازار طلا و ارز همچنان ریزشی دنبال شدند. در معاملات پشت خطی بعد از مواضعی که توسط رسانههای آمریکایی از دور دوم مذاکرات منتشر شد بازار را فروشنده کرد. اولین بازاری که بعد از مواضع رسانههای آمریکایی سیگنال خوشبینی صادر کرد بازار سهام بود که 20 همت نقدینگی، پشت صفهای خرید بورس در پیشگشایش بازار قفل شد و در ادامه سبزپوش بود. در روز یکشنبه 2.2 همت پول وارد سهام شد.
درست در مقابل، بازار ارز و سکه هم خوشبین بودند و روز قرمزپوشی را سپری کردند؛ قیمت دلار با کاهش دو کانالی به 83 هزار تومان رسید، قیمت سکه هم سه کانال پایین آمد و بازار درهم و طلای آبشده هم در روز یکشنبه افت کانالی داشتند. نکته روند بازارها در روز یکشنبه این بود که قیمتها بعد از برخورد به کفهای حمایتی برگشت خوردند.
معاملهگران میگویند اکثر فعالان بازار روی توافق قمار کردند و تا الان که خوب پیش رفته و فروشندگان به هوای توافق فعلا سود کردهاند. اما با تجربههای بازار معتقدند در زمان فعلی بازار احتیاج به یک اصلاح عمیق داشت، اصلاحی که در آن آماتورها خارج میشوند و آدمهای صبور وارد میشوند. از نگاه آنها ورود و خروج پلهای بهترین ترفند بازار است.
به عقیده تحلیلگران فنی اگر حمایت فعلی دلار از دست برود مرز حمایت بعدی در کانال 79 و 78 هزار تومان است که آنجا یک نوسانگیری انجام میشود.
صندوقهای طلا هم همگی قرمزپوش بودند و نسبت به روز شنبه خروج پول بیشتری داشتیم. خروج پول از صندوقهای طلا در روز یکشنبه به بیش از 895 میلیارد تومان رسید. حباب صندوقهای طلا که منفی شده بودند با کاهش روز یکشنبه منفیتر شدند. برخی از فعالان این حوزه معتقدند این حجم منفی نشاندهنده کفزنی قیمتهاست یا اینکه دلار باید بیشتر از اینها ریزش داشته باشد.
در بازدهی فروردین ماه بازارها، تمامی قیمتها به جز دلار نیما و انس طلای جهانی، ماه قرمزی را ثبت کردند و سکه با افت نزدیک به 22 درصدی در صدر بازدهی منفی قرار داشت. معاملهگران میگفتند سبزی بهار به بازار ارز و سکه نرسید و همه قرمزپوش شدند.
در بازار طلا و سکه کمترین کاهش برای قیمت سکه یک گرمی بود که 7.5 درصد کاهش را ثبت کرد. درهم امارت و دلار تهران هم در فروردین ماه افت نزدیک به 17 درصدی داشتند.
در بازار یکشنبه قیمت دلار هرات با گپ منفی بیش از دو هزار تومانی در 82 هزار و 500 تومان شروع به کار کرد و تا قبل از نرخدهی درهم برمدار افزایش بود. اما بعد از نرخدهی درهم و روند رو به کاهش آن، قیمت دلار هرات در 83 هزار تومان به کار خودش پایان داد. در معاملات پشت خطی قیمت دلار هرات دوباره با کاهش به کانال 82 هزار تومان افتاد و در میانه این کانال نوسان داد.
قیمت دلار تهران با گپ منفی سه هزار تومانی در 82 هزار و 900 تومان آغاز به کار کرد و تا کف این کانال هم پایین رفت. قیمت دلار بعد از لمس کف برگشت خورد و در 83 هزار و 100 تومان بسته شد. قیمت تتر در روز یکشنبه زیر دلار تهران و در کانال 81 هزار و 82 هزار تومان نوسان داد. 81 هزار و 300 تومان فعلا مرز حمایت تتر شده است.
قیمت درهم با گپ منفی هزار تومانی یک کانال پایینتر و در 22 هزار و 900 تومان بازگشایی کرد و در نیمه اول تا میانه این کانال پایین آمد. قیمت درهم در نیمه دوم از این مرز حمایت شد و در نهایت در 22 هزار و 800 تومان به کار خودش پایان داد. حباب دلاری درهم بر مدار کاهش بود و 633 تومان برآورد میشود که شکاف دلار برآورد شده از درهم و دلار تهران را نشان میدهد.
قیمت سکه با گپ منفی دو میلیونی در کف کانال 75 میلیون شروع به کار کرد و در نیمه اول تا 72 میلیون و 910 هزار تومان ریزش داشت. قیمت سکه از این ناحیه برگشت خورد و در 74 میلیون و 950 هزار تومان بسته شد. حباب سکه با کاهش جزئی 15 درصد برآورد میشود که نشان میدهد قیمت بازاری سکه 10 میلیون و 120 هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله میشود.
قیمت طلای آبشده با گپ منفی در میانه کانال 28 میلیون آغاز به کار کرد و در نیمه اول با کاهش تا مرز حمایت در کانال 27 میلیون پایین آمد. قیمت طلای آبشده با برگشت از این سطح، در نهایت در 28 میلیون و 390 هزار تومان به کار خودش پایان داد. حباب طلای آبشده منفی 1.3 درصد برآورد میشود که نشان میدهد قیمت بازاری طلا 382 هزار تومان ارزانتر از ارزش ذاتی آن معامله میشود.
منبع اکوایران