با ورود به هفته دوم دی ماه سرعت نوسان بازار ارز و سکه حفظ شد و همچنان شاهد اعداد جدید در بازار هستیم. قیمت دلار و سکه نسبت به نرخ چهارشنبه هفته قبل دو کانال بالا آمدند و قیمت طلا و درهم یک کانال بالا افتادند. معاملهگران میگویند فروشندههای سقف هفته گذشته از بازار جاماندند […]
با ورود به هفته دوم دی ماه سرعت نوسان بازار ارز و سکه حفظ شد و همچنان شاهد اعداد جدید در بازار هستیم. قیمت دلار و سکه نسبت به نرخ چهارشنبه هفته قبل دو کانال بالا آمدند و قیمت طلا و درهم یک کانال بالا افتادند.
معاملهگران میگویند فروشندههای سقف هفته گذشته از بازار جاماندند و ضرری شدند. برخی از معاملهگران در هفته گذشته با رسیدن قیمتها به سقف جدید عقیده داشتند که بازارساز با توجه به اخباری که منتشر کرده در بازار مداخله خواهد داشت و قیمتها برمیگردد اما این اتفاق که نیفتاد هیچی، شدت نوسان هم بیشتر شد.
در انتهای هفته گذشته بانک مرکزی شروع به مسدود کردن درگاه پرداخت صرافیهای رمزارزی کرد که طبق اخبار دلیل مسدودی سفته بازی و پولشویی در بازار تتر عنوان شده است. معاملهگران بازار و فعالان این حوزه نسبت به اقدام بانک مرکزی گارد داشتند و از منظر آنها راه حل بانک مرکزی خیلی عجیب بوده است. آنها میگفتند بستن درگاه صرافیهای رمزارز چندین بار اجرایی شده اما اثر خاصی در روند بازار نداشته و وقتی در شرایط خاص این اتفاق میافتد بیشتر سیگنال منفی میدهد. از منظر آنها اینکه ریال تابآوری معامله روزانه بازار رمزارز را ندارد نتیجهاش این نیست که رمزارز بد است، و اصلا خود این گزاره سیگنال بدتری به بازار و انتظارات میدهد. این دسته میگویند دلیل نوسان بازار طلا و ارز این است که ریال برای سرمایهگذاری جذاب نیست و کمتر کسی حاضر است ریال نگه دارد. بانک مرکزی اگر دنبال عامل نوسان بازارها میگردد باید اول به این فکر کند که چطور ریال جذاب میشود.
در این روزها دلایل متفاوتی برای نوسان بازار عنوان میشود و هر کسی نظر خودش را دارد. برخی معتقدند تقاضای سال نو دلیل نوسان بازار است، برخی کاهش درآمد نفتی را عامل نوسان میدانند، یک دسته میگویند ترامپ سه هفته دیگر در کاخ سفید مستقر میشود و از الان نرخ بالا میآید تا در آن زمان شوک نداشته باشیم. البته برخی هم در بازار هستند که این دلیل را برنامه بازارساز میدانند تا در سقف ترامپی همه خریدار شوند که بعد از کاهش قیمتها ریالی در بازار نباشد. این نگاه همان نگاه معروف به توهم توطعه است که همیشه در نوسانهای ارزی وارد بازار میشود.
در روز شنبه شایعات بنزینی هم در بازار زیر نظر معاملهگران بود و برخی این شایعات را دلیلی برای انتظارات منفی عنوان میکردند که در نهایت در نوسان بازار هم نقش داشته است.
به عقیده تحلیلگران فنی اگر چه بازار همچنان میتواند نوسان بدهد اما خرید در سطوح فعلی بسیار ترسناک است. آنها میگویند خرید در سقف فقط با یک نگاه توجیح پذیر است و آن اینکه بازار سقفهای نجومی بالاتری را ثبت کند.
روز شنبه هشتم دی، سالگرد ریاست فرزین در دی ماه 1401 در بانک مرکزی است که این تاریخ جالب توجه معاملهگران بود. یک گزارش در این باره در بازار دست به دست میشد که فرزین در این تاریخ قیمت دلار را در حوالی 39 هزار تومان تحویل گرفت و بعد از دوسال قیمت دلار بیش از دو برابر شده است.
یک شایعه هم از تغییرات مدیریتی بانک مرکزی در بازار وجود داشت. در این شایعه ادعا شده احتمال تغییرات سرنوشتساز در راس مدیریت بانک مرکزی وجود دارد.
یک اطلاعیه هم از بانک مرکزی در روز شنبه منتشر شد. در این اطلاعیه در ابتدا در مورد بازار ارز تجاری صحبت شده که از آغاز به کار بازار ارز تجاری در 24 آذر ماه 1403 تا روز پنجشنبه 6 دی ماه، بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار براساس سازوکار عرضه و تقاضا، توسط عرضهکنندگان و به ارزهای مختلف در بازار مذکور عرضه و معامله شده است. در انتهای این اطلاعیه تاکید شده نرخهای اعلامی در شبکههای اجتماعی و یا سایر مجاری غیررسمی، مبنایی در تأمین ارز تجاری و خدماتی کشور نبوده و این نرخها بیش از آنکه مبنای تجارت کشور باشند، مبنای سوداگری و سفتهبازی بوده و از این نظر واجد ریسکهای بزرگ نوسانی هستند. از اینرو شکننده و غیرقابل اعتماد میباشند.
این پاراگراف اطلاعیه را برخی جدی گرفتند و خط و نشان بانک مرکزی برای نرخ دلار بازار آزاد قلمداد کردند. از نگاه این دسته اطلاعیه بانک مرکزی فقط در حد اخطار است که نیاز به عمل دارد.
یک تحلیل هم از کارشناسان نزدیک به بانک مرکزی در مورد احتمال کم نوسان شارپی در بازار وجود داشت. طبق این تحلیل به دو دلیل بازار در ادامه نمیتواند نوسان شارپی داشته باشد؛ یک اینکه رفته رفته ریال در بازار کم شده که به واسطه آن سمت تقاضا برای خرید دلار در ادامه مختل خواهد شد. دلیل دوم این بود که با تمام شدن تقاضای تجاری سال نوی میلادی، تقاضای دلار از این سمت هم فروکش میکند که احتمال نوسان شارپی بازار را کم خواهد کرد.
در بازار شنبه قیمت دلار هرات در کانال جدید و در 80 هزار و 100 تومان شروع به کار کرد از ابتدا نوسانی دنبال شد. قیمت دلار هرات سه بار در طی معاملات شنبه حرکت رفت و برگشتی تا مرز مقاومت 80 هزار و 600 تومان داشت و در نهایت در 80 هزار و 550 تومان به کار خودش پایان داد. شکاف دلار هرات و قیمت دلار تهران در روز شنبه هزار و 200 تومان برآورد میشود که قابل توجه است.
قیمت دلار تهران که در روز پنجشنبه با نوسان به 80 هزار تومان رسیده بود روز شنبه را با گپ مثبت 950 تومانی در 80 هزار و 950 تومان آغاز به کار کرد و با نوسان وارد کانال جدید شد. قیمت دلار تهران در نهایت در 81 هزار و 750 تومان به کار خودش پایان داد. در مجموع قیمت دلار تهران نسبت به آخرین نرخ روز چهارشنبه هفته گذشته نوسان دو هزار و 550 تومانی داشته است. قیمت تتر هم در روز شنبه نوسانی بود اما از قیمت دلار تهران عقب افتاد که جالب توجه معاملهگران است.
قیمت درهم امارات با گپ مثبت در 22 هزار و 300 تومان بازگشایی کرد و در ادامه نوسانی دنبال شد. قیمت درهم امارات با نوسان 160 تومانی در 22 هزار و 460 تومان بسته شد. حباب دلاری درهم همچنان دراعداد بالا قرار دارد و برای روز شنبه این میزان، 734 تومان برآورد میشود.
قیمت سکه با گپ مثبت در 56 میلیون و 800 هزار تومان آغاز به کار کرد و به میانه روز نرسیده وارد کانال جدید شد. قیمت سکه با رشد 400 هزار تومانی نسبت به نرخ بازگشایی در 57 میلیون و 200 هزار تومان به کار خودش پایان داد. حباب سکه طی چهار روز معاملاتی گذشته در کف 13 درصد ثابت باقی مانده است. این حباب نشان میدهد قیمت بازاری سکه شش میلیون و 756 هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله میشود.
قیمت طلای آبشده در کانال جدید و با گپ مثبت بازگشایی شد و در ادامه به نوسان خودش تا مرز مقاومت ادامه داد. قیمت طلای آبشده در پله چهارم کانال 22 میلیون بازگشایی کرد و با رشد دو پلهای تا 22 میلیون و 661 هزار تومان بالا رفت.
از منظر فنی اگر قیمت طلا از این مرز عبور کند و بالای آن تثبیت بدهد قیمت طلا یک کانال دیگر بالا میرود. در غیر این صورت گارد بازار اصلاحی خواهد بود.
نکته بازار ارز انتقال خرید و فروش تتر و ارزهای دیجیتال از صرافیهای رمزارزی به پلتفرم دیوار بود که معاملهگران میگفتند این بازار هم زیرزمینی شد.
منبع اکوایران