به گزارش تیتر خبر، تیم هوش مصنوعی کوآنتومی گوگل اعلام کرده تراشه محاسباتی کوآنتومی این شرکت قادر است یک مسئله محاسباتی را در کمتر از پنج دقیقه حل کند، در حالیکه یک از بهترین سوپرکامپیوترها همین مسئله را طی 10 سپتیلیون سال (یک سپتیلیون برابر است با عدد ۱ با ۲۴ صفر) حل خواهد کرد. […]
به گزارش تیتر خبر، تیم هوش مصنوعی کوآنتومی گوگل اعلام کرده تراشه محاسباتی کوآنتومی این شرکت قادر است یک مسئله محاسباتی را در کمتر از پنج دقیقه حل کند، در حالیکه یک از بهترین سوپرکامپیوترها همین مسئله را طی 10 سپتیلیون سال (یک سپتیلیون برابر است با عدد ۱ با ۲۴ صفر) حل خواهد کرد.
به نوشته کوین تلگراف، هارتموت نِوِن، رهبر تیم هوش مصنوعی کوآنتومی گوگل، اعلام کرده است این تراشه موسوم به «ویلو» (Willow) میتواند به شکل تصاعدی اشتباهات را تصحیح کند و با سرعتی حیرتانگیز به پردازش محاسبات خاص بپردازد.
او گفت: «این عدد حیرتانگیز از مقیاسهای زمانی شناخته شده در فیزیک فراتر میرود و به مراتب از سن جهان هستی بیشتر است.»
نِون افزود: «این موضوع اعتبار بیشتری به این مفهوم میبخشد که محاسبات کوآنتومی در بسیاری از جهانهای موازی رخ میدهد که مطابق با این ایده است که ما در یک واقعیت چندجهانی زندگی میکنیم که برای نخستینبار توسط دیوید دویچ مطرح شد.»
طبق اعلام هارتموت نِوِن، دومین دستاورد بزرگی که این تیم توانسته با استفاده از تراشه ویلو به آن دست یابد، کاهش تصاعدی اشتباهات با افزایش تعداد کیوبیتها بوده است که یک «چالش کلیدی» در تصحیح خطای کوآنتومی محسوب میشود؛ چالشی که متخصصان این حوزه تقریبا 30 سال است در پی برطرف کردن آن هستند.
رهبر تیم هوش مصنوعی کوآنتومی گوگل همچنین گفت: «با استفاده از تازهترین پیشرفتها در زمینه تصحیح خطای کوآنتومی، ما توانستیم نرخ خطا را به نصف کاهش دهیم. به عبارت دیگر، ما به یک کاهش تصاعدی در نرخ خطا دست یافتیم. این دستاورد تاریخی در این زمینه به عنوان «زیر آستانه» شناخته میشود که به معنای توانایی کاهش خطاها در حین افزایش تعداد کیوبیتها است.»
یک کیوبیت یا بیت کوآنتوم یک واحد اصلی اطلاعات است که کلید محاسبات کوآنتومی به شمار میرود؛ هر اندازه که تعداد کیوبیتها بیشتر باشد، قدرت محاسباتی بیشتری حاصل میشود. با این حال، افزایش کیوبیتها با رشد ریسک خطا در محاسبات همراه میشود.
اگر نرخ خطاها بیش از حد بالا باشد، محاسبات غیرقابلاعتماد شده و نتایج نادرستی تولید میکند که مقیاسپذیری فناوری را برای استفاده عملی و در مقیاس بزرگ دشوار میسازد.
در بیانیهای در تاریخ 9 دسامبر (19 آذر) در پلتفرم ایکس، سوندار پیچای، مدیرعامل گوگل، اعلام کرد ویلو یک گام مهم در مسیر این غول فناوری برای ساخت یک «کامپیوتر کوآنتومی مفید» با کاربردهای عملی در کشف دارو، انرژی همجوشی و طراحی باتری است.
گوگل امیدوار است روزی یک کامپیوتر قادر به انجام محاسبات پیچیده و اصلاح خطا ایجاد کند. نقشه راه محاسبات کوآنتومی این شرکت نشان میدهد که تاکنون تنها به مرحله دوم از شش مرحله دست یافته است.
ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیسایکس در واکنش به پست سوندار پیچای، همان تکیهکلام معروفش در ایکس را پست کرد: «!Wow».
بهدنبال انتشار خبر ساخت این تراشه، سهام آلفابت، شرکت مادر گوگل، طی امروز سهشنبه با رشد 5 درصدی همراه شد.
منبع اکوایران