به گزارش تیتر خبر، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در تاریخ ۲۳ ژانویه ۲۰۲۵، با امضای یک فرمان اجرایی جدید، استفاده از ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) را در این کشور ممنوع کرد. طبق این فرمان، تمام پروژههای مرتبط با CBDC باید متوقف شوند و یک گروه کاری ویژه تحت ریاست مشاور متخصص در زمینه هوش […]
به گزارش تیتر خبر، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در تاریخ ۲۳ ژانویه ۲۰۲۵، با امضای یک فرمان اجرایی جدید، استفاده از ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) را در این کشور ممنوع کرد.
طبق این فرمان، تمام پروژههای مرتبط با CBDC باید متوقف شوند و یک گروه کاری ویژه تحت ریاست مشاور متخصص در زمینه هوش مصنوعی و ارزهای دیجیتال تشکیل خواهد شد تا چارچوب قانونی جامعی برای داراییهای دیجیتال ایجاد کند.
این فرمان همچنین به بررسی امکان ایجاد ذخیره ملی دارایی دیجیتال از ارزهای دیجیتال مصادرهشده میپردازد. دولت ترامپ بر این باور است که CBDCها تهدیدی جدی برای ثبات مالی، حریم خصوصی شهروندان و حاکمیت ملی بهشمار میآیند.
امضای فرمان اجرایی جدید دونالد ترامپ در ممنوعیت استفاده از ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) اقدامی است که منجر به توقف پروژههای مرتبط با ارزهای دیجیتال دولتی در آمریکا میشود. اما این اقدام توجه جهانی را نیز به خود جلب کرده است، زیرا بسیاری از کشورها در راستای تعیین مسیر خود در توسعه ارزهای دیجیتال ملی، به دقت تحولات در آمریکا را دنبال میکردند.
این فرمان به نوعی پیام مثبتی برای بازارهای رمز ارز به شمار میرود، چرا که نگرانیها درباره مقررات گذاری دولتها و گسترش ارزهای دیجیتال دولتی را کاهش داده است.
با این حال، رویکرد کشورها به ارز دیجیتال ملی متفاوت است. برخی در حال طراحی و عرضه این داراییهای دیجیتال هستند، در حالی که برخی دیگر هنوز در مراحل آزمایشی قرار دارند.
ارز دیجیتال ملی (CBDC) به نوعی ارز دیجیتال گفته میشود که توسط بانک مرکزی یک کشور منتشر و مدیریت میشود. این ارز بهعنوان نسخه دیجیتال پول ملی عمل میکند و میتواند بهصورت الکترونیکی جایگزین اسکناسها و سکههای فیزیکی شود.
برخلاف ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز مانند بیتکوین، ارز دیجیتال ملی تحت نظارت بانک مرکزی قرار دارد و بهطور مستقیم تحت مداخله دولت است.
در ایران، پروژهای تحت عنوان «ریال دیجیتال» بهعنوان ارز دیجیتال ملی در حال توسعه است. طبق گزارشها، این ارز دیجیتال با هدف جایگزینی اسکناسهای فیزیکی بهصورت محدود در تابستان امسال آزمایش شد.
جزیره کیش بهعنوان منطقهای برای تست این پروژه انتخاب و از تیرماه ۱۴۰۳، مشتریان شبکه بانکی توانستند با استفاده از کیف پول دیجیتال و اسکن بارکد، تراکنشهای خود را انجام دهند. معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی ایران از این پروژه بهعنوان یک گام بزرگ در جهت پیشرفت بانکداری الکترونیک و شمولیت مالی یاد کرد و گفت: این اقدام در شرایط تحریم و با دستیابی ۹۳.۵ درصد از افراد بالای ۱۸ سال به خدمات بانکی الکترونیک، نشانهای از پیشرفت در حوزه دیجیتال در ایران است.
منبع اکوایران