به گزارش تیتر خبر، بانک مرکزی متولی انتشار آمار تسهیلات دانشبنیان است. این نهاد در تازهترین گزارش خود اعلام کرده است که میزان تسهیلات پرداختشده به شرکتهای دانشبنیان در آبان امسال نسبت به مدت مشابه در سال قبل افزایش یافته است. همچنین، رقم این تسهیلات در هشت ماه نخست سال نیز در مقایسه با هشت […]
به گزارش تیتر خبر، بانک مرکزی متولی انتشار آمار تسهیلات دانشبنیان است. این نهاد در تازهترین گزارش خود اعلام کرده است که میزان تسهیلات پرداختشده به شرکتهای دانشبنیان در آبان امسال نسبت به مدت مشابه در سال قبل افزایش یافته است. همچنین، رقم این تسهیلات در هشت ماه نخست سال نیز در مقایسه با هشت ماه نخست سال قبل، افزایش یافته است. بررسیها نشان میدهد که گروههای مختلف بانکی، مشارکت متفاوتی در پرداخت این تسهیلات داشتهاند. منظور از گروههای مختلف بانکی، نحوه دستهبندی بانکها بر اساس ماهیت فعالیت آنها است. بانکها را میتوان بر اساس نوع مالکیت یا نوع فعالیت دستهبندی کرد. در مدل اول، بانکها به سه دسته «دولتی»، «خصوصی» و «خصوصیشده» تقسیم میشوند. در مدل دوم، بانکها به «تجاری» و «تخصصی» تقسیم میشوند.
طبق اعلام بانک مرکزی، در آبان ماه امسال کل بانکهای متولی 2 هزار فقره وام دانشبنیان را به 833 شرکت فعال در این حوزه اعطا کردهاند که ارزش کل آن برابر با 35 هزار و 710 میلیارد تومان بوده است. این رقم، در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل رشد 69 درصدی را تجربه کرده است. با این حال، تعداد وامهای پرداخت شده 2 درصد کاهش یافته است. این مشاهده میتواند به این معنا باشد که ارزش هر وام اعطا شده، افزایش یافته است.
از میان گروههای مختلف بانکی، بیشترین مشارکت هم از نظر تعداد و هم از نظر مبلغ متعلق به بانکهای غیردولتی بوده که مجموع بانکهای «خصوصی و خصوصیشده» است. این گروه از بانکها یک هزار و 579 وام به ارزش 27.6 هزار میلیارد تومان به شرکتهای دانشبنیان پرداخت کردهاند. به طور کلی، بانکهای غیردولتی سهم 77 درصدی از کل مبلغ وامی که به دانشبنیانها پرداخت شده، دارند.
در مقابل، کمترین سطح مشارکت به بانکهای تخصصی تعلق دارد. این بانکها 131 وام به ارزش یک هزار و 710 میلیارد تومان به این شرکتها پرداخت کردهاند.
آمارهایی که توسط بانک مرکزی منتشر شده حکایت از آن دارد که از ابتدای امسال تا انتهای آبان ماه، یعنی در 8 ماهه نخست امسال، در مجموع 14 هزار و 950 فقره تسهیلات به 2 هزار و 292 شرکت دانشبنیان پرداخت شده است. ارزش این وام ها نیز بالغ بر 225 هزار میلیارد تومان است که در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل، 46 درصد افزایش یافته است.
از میان گروههای مختلف بانکی، بیشترین تعداد وام را بانکهای خصوصیشده پرداخت کردهاند. در مقابل، کمترین تعداد وام توسط بانکهای تخصصی اعطا شده است. همچنین، از نظر ارزش، بیشترین مبلغ وام توسط بانکهای غیردولتی به شرکتهای دانشبنیان تخصیص یافته است.
منبع اکوایران